Omgeving

Hotel Jungle Aquapark bevindt zich op 900 meter van het strand. Dit privéstrand is gelegen bij hotel Dana Beach. Gasten van hotel Jungle Aquapark mogen gratis gebruik maken van het strand. Op regelmatige basis rijdt er een shuttlebus die je naar het strand zult brengen. De afstand tussen het hotel en het bruisende centrum van Hurghada bedraagt 15 kilometer, ongeveer 25 minuten rijden. Tegen een geringe vergoeding kun je met een shuttlebus naar het centrum reizen.

Strand
Azuurblauw zeewater en prachtige zandstranden, omgeven door wuivende palmbomen, domineren de kustlijn van Hurghada. Hier kom je gegarandeerd tot rust! Bovendien is er een rijk scala aan watersporten te doen. Wat dacht je van duiken in de Rode Zee, die bekend staat als een van de beste duiklocaties ter wereld. Ga windsurfen of geniet van je welverdiende rust op een catamaran. Water- en jetskiën behoren ook tot de mogelijkheden die je kunt doen als je in Hurghada op vakantie bent.

Bezienswaardigheden rondom Hurghada
In en rondom Hurghada zijn vele culturele bezienswaardigheden te bezichtigen en tevens zijn er vele spannende activiteiten te beleven. Ervaar het harde woestijnleven en ga op ‘woestijnsafari’, waarbij je de mogelijkheid hebt om enkele nachten in de woestijn door te brengen. Of geniet middenin de woestijn van een prachtige zonsondergang waarna je met een professionele telescoop sterren bekijkt en het universum verder verkent.

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Fort van El Quseir, een Ottomaans fort dat in de 16e eeuw is gebouwd onder heerschappij van Sultan Selim. En tussen El Queseir en Qena bevindt zich Wadi Hammamet, een vallei waar talloze rotsinscripties de klifwanden van de wadi versieren. Sommige rotstekeningen zijn wel meer dan 5000 jaar oud. Heb je meer behoefte aan actie en sensatie dan is een quad excursie meer geschikt. Ontdek onder leiding van een gids met een stoere vierwieler het ruige woestijnlandschap!

Excursies
Wie aan Egypte denkt, zal ongetwijfeld de befaamde piramides voor de geest halen. Het is dan ook een absolute must om deze piramides te bezoeken zodra je in Egypte bent. Vanuit Hurghada kun je per bus of vliegtuig naar Cairo reizen, een prachtige stad waar je kennismaakt met indrukwekkende moskeeën en gebouwen. Neem ook een bezoek aan het Egyptisch Museum waar je bijzondere vondsten uit de oudheid en de schatten van Toetanchamon kunt aanschouwen. Combineer je bezoek aan Cairo met een excursie naar de Piramides van Gizeh, een van de zeven wereldwonderen die nog intact is.

Uiteraard moet je de tempel van Luxor ook beslist gezien te hebben. Dit imposante tempelcomplex is gemakkelijk te bereiken vanuit Hurghada. Het hoogtepunt is de Vallei der Koningen, waarbij koningsgraven in de rotswanden zijn uitgehakt en tevens versierd zijn door prachtige muurschilderingen en raadselachtige hiërogliefen. Een bezoek aan Aswan en Abu Simbel mag eveneens niet ontbreken tijdens je vakantie in Egypte. Hier tref je o.a. het schitterende tempelcomplex van Phylae en de dodentempel van Ramses II.